dimarts, 21 d’octubre del 2008

Teianencs i teianenques: aquí ho teniu.

Agafo el “Butlletí” que trimestralment l’Ajuntament de Teià ens fa arribar a casa. I veig que dins hi porta dos folis solts. Un és de color groc i parla dels nous habitatges de la gent gran. Molt bé. L’altre és verd. I com el groc, llueix unes lletres ben grans que diuen “NOTA INFORMATIVA”. Començo a llegir, i em cauen els collons al terra. El text íntegre el teniu aquí.

Fotre palla en un full deu ser la única cosa on l’alcalde és mig competent. Bé, a l’hora de fotre mà a la caixa també ho és bastant, de competent. Només cal que fem un cop d’ull al “pacte de govern” que van signar ERC i CiU per fer front a la legislatura que ens ocupa:

SOU BASE DE L’ALCALDE PRIMER ANY (ERC): 49.771 €
SOU BASE DE L’ALCALDE SEGÓN ANY (ERC): 51.264 €
SOU BASE DE L’ALCALDE TERCER ANY (CiU): 26.401 €
SOU BASE DE L’ALCALDE QUART ANY (CiU): 27.193 €

Si algú ho entén, que m’ho expliqui. És a dir, entenc que el candidat convergent, Josep Botey, s’assigni un sou proporcionat si tenim en compte que el poble compta amb poc més de 5.800 habitants. El que no entenc és que miri cap a una altra banda quan el d’Esquerra actúa com un autèntic mort de gana d’Esquerra: abusant. Aquests diners, no se’ls mereix.

Anem a veure, però, a què ens ha conduït el fet de tenir un incompetent al capdavant del consistori, que ha tingut els sants collons d’apropiar-se d’un sou com el que es va posar aquest home. Veiem què ha fet amb aquesta dedicació plena, que vé explicat d’una manera encriptada a l’esmentada “NOTA INFORMATIVA”. Vé a dir això:

El pressupost de 2.008 preveu que “palmarem” 249.500 € (és curiós, però aquest déficit que tindrà l’ajuntament enguany, vé a ser el que s’ha embutxacat l’alcalde “d’esquerres” des que va accedir al poder el 2003). Què podem fer per arreglar el problema? Ben fàcil:

- Apujarem la taxa d’escombraries un 25% el 2009, un 10% el 2010 i un 10% el 2011
- Apujarem l’IBI al 2009 fins al tipus màxim: de l’1,01% a l’1,1%. Amb dos collons!
- Apujarem les altres taxes un 4% cada any (del 2009 al 2011)

Aquí la “NOTA INFORMATIVA” fa un gir màgic, i introdueix un element nou. Com qui no vol la cosa, a peu de full l’amic Andreu Bosch aprofita per deixar caure de que el tema està una mica guarro perquè de l’any 2007 hi ha pendent un petit foradet (bé, ell d’això en diu “resultat pressupostari ajustat negatiu”) de -403.425,77 € i un romanent de tresoreria (és a dir “diners”) per despeses generals negatiu de -920.530,10 €. Capici?

I què obtindrem els habitants d’aquesta bonica vila del Maresme a canvi de tot això? Molt fàcil:

- Menys butlletins i publicacions municipals (i així, de pas, ens estalviem el tràngol d’haver de camuflar els problemes que anem creant al poble i els vilatans)
- No hi haurà calendari 2009, etc. (per una cosa que feien bé…)
- Reducció de despeses per festes locals i festa major (resumint: que seran una merda)
- NO HI HAURÀ ELS PROPERS ANYS ENLLUMENAT DE NADAL (serem l’únic poble de Catalunya sense enllumenat de nadal)
- Contenció de despeses en jardinería pública (com si anéssin sobrats en aquest capítol!)

Resumint: que aquesta colla de talossos que, amb aquells aires de grandesa van accedir al poder l’any 2003, ens han fotut un forat de 750.000 € (125 milions de pessetes). Que l’alcalde, l’any vinent tindrà els sants collons d’embutxacar-se els més de 51.000 € de sou de l’any (si troba algún caler fresc a l’ajuntament, es clar) i marxarà cap a casa. Hauran sigut 6 anys al capdavant del poble. 6 anys marcats per la xuleria, la prepotencia (i la incompetència i la vergonya aliena). 6 anys marcats per excessos de tota mena, i viatges a la Toscana. 6 anys de sou astronòmic (no oblideu que només l’alcalde ens ha costat cada any uns 10 €/habitant) que s’acabaran quan fugi amb la cua entre les cames deixant un forat de 750.000 € darrere seu. I com dèia “La Trinca”, al pobre poble què? Doncs un augment del 25% de la taxa d’escobraries d’entrada. Després un augment espectacular de l’IBI. I a canvi, viurem un un poble deixat on, per no haver-hi, no hi hauran ni llums per nadal.

Molt bé nanos, us felicito a tots plegats!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

senyor karbeis, fa tants escarafalls amb el "sou" o millor dit "souas" de l'alcalde perque no s'ha parat a pensar que representa aquest deute dividit entre els habitants de Teià, siguem ttv o no: la friolera de casi 130 euros cada un. Si a una casa hi han 4 persones mes de 500 euros!!!!! si ho comparem amb els 10 euros que costa el alcalde això no son res!!!!
a casa vem queda igualment astorats veien el que pagarem de ibi l'any que ve. poder farem tambe suspensio de pagos i que ens rescati el estat, que l'ajuntament no pot!

Anònim ha dit...

A aquestes alçades ja veig una diferència clara entre Esquerra i els Sociates. Els segons en sabem molt més i no es nota tant, així poden continuar apretant -sense que es noti- molt més temps. Fins i tot en això hi ha nivells!

Eduard ha dit...

Quan ho vaig veure, lo primer se'm van caure a terra. colla d'inutils. A mi que em perdoni el Botey, pero sembla que es una mica aturadet. Per cert heu vist el POUM?

Son una colla de rates fastigoses, lo mes fotut de tot es que amb lo iluminats que són a la mínima has d'anar al tanto i gastar-te els calers en abogats perque sino fan i desfan com volen, com si fossin un maleits dictadors de merda.

Eduard ha dit...

En Bosch no es comprarà cap A8 limusina?? o posara una tele i fusta en el Mercedes??

Per cert, els kakos silenciosos han tornat a apareixer aquest any i els cabrons no han dit ni piu. A un bon amic que viu al carrer Tarragona que li van entrar al Juliol a més d'altres veins la mateixa nit, es veu que els Mossos ja li van dir que n'hi han hagut vestants casos aquests any, pero l'ajuntament ni diu ni piu per no crear pànic.

joliu ha dit...

Ja ho dèien: són com son.

Anònim ha dit...

No patiu que la Cella Vinària ho solucionarà tot. D'aqui un temps ens n'adonarem que el magnànim Andreu té raó. Quan obri les portes del recinte, les cúes arribaran des de Vallmora a la Pixotella, però encara seràn més grans quan exposi el Signaculum a la Urna Magna, segurament hi hauràn òsties per entrar, i la màquina encunyarora de sestercis haurà de treballar les 24 hores per fer front a les demandes.

Anònim ha dit...

Aviat farà dos anys que en el període electoral, alguns, feien conjurs per evitar que els de "tots pel totxo" tinguessin opcions d'entrar a l'ajuntament, doncs ens caurien malediccions i desgràcies al poble.

Però ara es veu quin era el motiu, no podien permetre que gent que pretenia aplicar el "sentit comú", en lloc de posar-se medalles per trepar en la política, els fes nosa i els aturés la desmesura en despesa.

Tenim el que vam voler els electors? O el que va voler el Senyor Josep Botey, que va decidir amb qui pactava. No crec que pactar amb el diable, sigui un bon pacte. M'ha decebut molt, i em sap greu admetre ...que el considerava més intel·ligent, preparat, i sobretot ben assessorat. Karbeis, tu també vas pensar-ho, i no has dit res més d'aquest tema.

Ens hipotequen Teià per uns quants anys, i ja veurem qui voldrà ara, recollir el testimoni del deute que generaran aquests ineptes.
Tenim un alcalde que utilitza el llenguatge de manera convincent, és la seva professió, però això no el fa millor gestor.

Suposo que quan farem l'epitafi d'aquest mandat, es dirà: Parlava molt bé, però ens va deixar pelats i endeutats. Que hagués passat si el senyor Botey en lloc d'escollir dialèctica, hagués triat pràctica? Però....., no va ser, i ara ja és massa tard.