divendres, 31 d’octubre del 2008

Doncs jo defensaré en Benach

Ens llevàvem fa uns dies amb la noticia bomba amb que obria l’ABC, aquell diari fundat per Don Torcuato Luca de Tena i que té, com a punt de major interès la secció de necrològiques, que el president del Parlament de Catalunya Ernest Benach i Pascual havia canviat el seu cotxe oficial per un Audi A8 “limusina” amb un cost de 110.000 €. Per si això no fos prou, el President Benach se l’havia fet “tunear” amb un televisor, una taula i un reposapeus que sumaven 20.000 € més, tot elevant el cost de la operació a 130.000 €.

Aquí hi ha diverses coses a considerar: en primer lloc, hem de tenir en compte que l’ABC és, a dia d’avui, un petit diariet amb una difusió molt inferior a la que té un diari com “La Vanguardia”, tot i que l’ABC és d’àmbit espanyol. Queda clar, doncs, que necessiten recuperar-se de la patacada que porten patint tants anys. I si hem de jutjar els titulars d’aquesta setmana i les notícies on fan èmfasi, queda clar que aquesta recuperació passa per atacar Catalunya, tàctica que s’ha demostrat que al país veí, no falla mai. L’altra cosa que convé no oblidar, és que la notícia prové d’una filtració de l’entorn d’en Benach. Val?

Al final resulta ser que el cost ha estat de 83.000 € del cotxe i 9.000 € dels extres, totalitzant 92.000 €. S’ha llançat molta merda i s’ha fet córrer molta tinta sobre una notícia que, què voleu que us digui, tampoc em sembla tant fora de lloc. Què demostra? Que aquests d’esquerra són una colla de “polls ressucitats”? Que ténen complexe de “nou rics”? Molt bé, doncs no haver-los votat, tu. Si tot això ja ho sabiem! Ara a “apetxugar” i callar. I és que la tele la puc entendre. I la taula. Però el reposapeus???? Que va de senyor feudal??? D’altra banda, un servidor es va gastar una vegada 2.400 € en unes llandes d’aliatge a càrrec de l’empresa. I el meu actual cotxe incorpora, entre d’altres, sistema de so d’alta fidelitat i calefacció als seients de pell –al marge del sostre solar elèctric i totes les altres tonteries que no serveixen per res-. D’acord que a en Benach li paguem “entre tots” i a mi m’ho paga una empresa privada. Però en el fons és el mateix. “Porque yo lo valgo”, com deia l’anunci. Vaja, que tampoc n’hi ha com per afusellar-lo.

Jo sóc partidari que el President del Parlament de Catalunya es mogui pel món en un Audi A8. Ho podria fer en un Seat Ibiza, si, però no tindria el mateix “empaque”. I, què collons, crec que com a segona figura més important del país a nivell institucional, hi ha una parafernalia que s’ha de guardar.

Com a conseqüència d’això, i en la seva línia d’atacar “la periferia”, mig trascendeix que el President de Galícia, el socialista Touriño (per això dic “mig trascendeix”: és socialista i, per tant, una part importantíssima de la premsa, ja no en diu res) s’ha gastat 480.000 € en el seu cotxe oficial. És a dir, 5,2 vegades més que l’Ernest Benach! Per rematar-ho, resulta que el govern gallec disposa de 355 cotxes oficials, que costen als gallecs 166.000 €/mensuals! I és que el president té, a la seva disposició, 3 Audis A8 (3!) i un Audi A6. Això no és despilfarrar: és estafar.

Rebuscant ja molt molt, trobem que la presidenta de les Corts Valencianes (és a dir, l’homòloga d’en Benach al País Valencià), que porta per nom “Milagrosa Martinez” ha decidit fer canvi de cotxe també i, tatxan, s’ha gastat 278.000 € en dos Audi A8. No surt la notícia en portada a l’ABC ni en parla la COPE, ni surt als programes de “intereconomia TV” ni res per l’estil. Algú em pot explicar perquè, havent-se gastat 3 vegades el que s’ha gastat en Benach no rep cap atac? Molt fàcil: perquè ella és del PP. I València és, a dia d’avui, el barri marítim de Madrit. Tots callats, doncs, i a “rajar” d’en Benach, que s’ha gastat una tercera part del que s’ha gastat aquesta senyora.

I arribem ja a la noticia que més m’ha impactat. Òbviament, tampoc ha sortit en portada a l’ABC, ni n’ha parlat La Razón, el Mundo, la COPE o Telemadrit. I és que l’alcalde de Madrit (oju, que parlem d’un alcalde, no del president d’una institució com el Parlament o les Corts) paga pel seu cotxe oficial 147.906 €. Algú podria dir que només és 1,6 vegades el que ha costat el cotxe d’en Benach. Però el que és realment escandalós és que, mentre el cotxe d’en Benach COSTA 92.000 €, en Gallardón paga els 147.906 € CADA ANY! I tenint en compte que el contracte de renting és a 4 anys, als madrilenys (entre els que hi podem comptar tots aquests de la caverna que tant ataquen en Benach) els costa 591.624 € el cotxe oficial del seu alcalde. Perquè no en diu res tota la caverna? Cony, doncs perquè en Gallardón és del PP i no és independentista.

Resumint: tot i que l’alcalde de Madrit gasti en el seu cotxe oficial 6,4 vegades més del que val el cotxe del President del Parlament de Catalunya, en el cas dels catalans es pot considerar un “derroche”. L’alcalde de Madrit, en canvi, és “gasto protocolario”. Al costat de tots aquests, en Benach –que és el més atacat- és un humil. Com voleu que l’ataqui? Els draps bruts es renten a casa. I en front de tota aquesta caverna de malalts i gent plena d’odi, només puc que defensar el president Benach i oferir-li tots els meus respectes. Que reposi els peus en pau.

12 comentaris:

segonpal ha dit...

Dr. Karbeis:
a seva postura l'honora.
Que a Madrid "rajin" encara ho puc entendre, però és penós que rajin els Saura, Vanguardia, Periódico, CiUs....
deu-n'hi-do!

PD
quant ens constarà tenir una cadira a la cimera G-2o?

Anònim ha dit...

Benvolgut Dr. Karbeis, m' ha agradat força el post...així és com juga el Barça, recupera la pilota...pim,pam,pum...i a barraca.
Veig que t' ha provat MC amb l' AM.
Per cert, et copypastejo el post i el reenvio a veure què m'en diuen.
Salut i independència,
Cesc.

Anònim ha dit...

Amic Karbeis: estic totalment d´acord amb el teu post. On crec, però, que l´ha cagat en Benach és en dir "ei, si aquest és el problema, doncs ho treiem i fora problema". Això és donar la raó als que ho critiquen. Si ell ha de treballar al cotxe i necessita tot això, perquè collons ara ho treu ? Per què demana disculpes ? No seria més lògic explicar el per què s´ho ha posat ? A mi em sembla més escandalós la tele que el reposapeus, al capdavall, si s´hi ha de passar hores, millor que estigui còmode.

Anònim ha dit...

El problema és el de sempre.

La gent folla poc i malament i arrossega molts complexos juvenils no resolts (tanta dèria per tenir un cotxe imponent no és normal).

Començant pels de l'ABC i seguint pels Benachs & Cia.

Xavier Pagès ha dit...

efectivament! el problema és sortir i dir que l´hem cagada i que un mindundis com en Saura digui el que va dir en contra i continui al govern...

Anònim ha dit...

Ei... divertit el post! Però on vas trobar tots aquests números? M'ha encantat la frase final jejejeje

Saps q la setmana que ve he d'anar a Madrid? Ohh noooooooo...

Eduard ha dit...

Rao no te'n falta karbeis, pero es una obscenitat a la intel.ligencia del personal, lo de que un paio que ja de per si s'ha engreixat una pila de kg, desde que esta a la poltrona, a sobre es posi en el cotxe oficial que fa servir per anar de Reus a Barcelona tots els dies, amb l'excusa de que ha de treballar en el trajecte, un reposapeus i un televisor, aleshores en que quedem, per treballar o per engreixar-se més??

Podriem afegir al llistat, les nits d'hotel a més de 200€ la nit d'en Carod cada vegada que ve a Barcelona. Les dietes de quasi 30000 euros en despeses generals, també aplicable a molts funcionaris del govern d'Andalusia. A part en Saura, Carod i Castells cobren desde 20000 a 30000 euros en dietes per desplaçament, quins collons!! tenint cotxe oficial.

Després tenim els més de 2 milions d'euros gastats per en Touriño en remodelar el seu despatx, els 52 milions d'en Chaves en reformes al seu palau, quan el pressupost era de 34 i el més merdos de tots l'Ibarra sense estar en el govern, el govern extremeny(e indirectamente nosaltres) li paguem reformes al despatx per valor de 600000 euros, en mesures de seguretat.

Es podria continuar parlant del germà apel.les, de l'Huguet i molts més. Però tal i com s'ha dit, es dóna bombo a lo que convé, es tocar els collons al catalans. Però tot i així jo com que no vaig votar aquesta colla de dropus, ni ganes tinc de defensar-los i menys encara d'aguantar els seus fraus i a sobre diuen que es sensacionalisme. I sino es diu rés?? a pagar i callar??

Bé que a les empreses, hi han departaments de control intern(més aviat a les grans)i quan han de tancar bé que toquen els collons perque han rebut subvencions, oi? doncs que si apliquin aquesta colla de ganduls.

Per cert, en quan Teià, qui es l'imbècil que si li ha ocurregut la idea dels petards a les 8 del matí d'un Diumenge?? No tenien d'estalviar calers??

PD: L'unic que serveix "Libertad Digital" es per conèixer totes questes merdes, sobretot quan parlen de la AEAT, i per netejarse el cul.

Anònim ha dit...

a)ser polític d'un cert nivell suposa uns privilegis que la resta de mortals no tenim,(però se suposa que a canvi d'aquests privilegis han de procurar per aquells a qui governen),

b)mai de la vida faria el que ha fet en Benach: després de la polèmica jo hauria afegit encara més "extres",

c)me'n recordaré de tots els cotxes dels pebrots el dia que em toqui pagar qualsevol de l'àmplia varietat d'impostos i taxes i sancions,que només tenen creativitat per això aquesta colla de morts de gana,

d)què és pot esperar d'un país de fireta? és a dir, d'una colònia de l'octava potència mundial?

e)jo d'ells faria un raconet, perquè no crec que als saura i companyia, és a dir, als d'esquerra, abans ERC (que això de republicana i catalunya ara molesta)els hi quedin gaires possibilitats de continuar manant,

f)rectifico:sempre quedarà barcelona, que els molt rancis fins i tot volen fer la competència al .cat amb el .bcn,

Anònim ha dit...

Excel·lent post, una clatelladeta per en Benach i l'artilleria pesada contra l'enemic de debò.

Anònim ha dit...

karbeis... toca postejar!!

Jesús (Xess) ha dit...

Eeeeeeeeeeoooooooo!!!

Que portes molt de temps sense deleitar-nos amb les teves opinions desenfrenades!!

Jesús (Xess) ha dit...

Que estrany que hagis deixat passar un tema com els 10mil sense dir-hi la teva.