diumenge, 28 de setembre del 2008

El "derby" d'enguany

Acabem de presenciar l’últim “derby” barceloní de la història (bàsicament perquè un cop el "Reial Club Deportiu Espanyol" jugui a Cornellà, ja no serà un equip de la mateixa ciutat que el Barça. I a nivell país, si tenim en compte que mentre el Barça llueix la senyera a la samarreta, l’altre s’autoproclama “Espanyol”) i, certament, la victòria del Barça ha estat més que merescuda.

És llastimós veure l’arreplegat aquest d’en Sánchez Llibre dir que li han robat un partit: 31 rematades del Barça contra 5 de l’Espanyol. 58 pilotes recuperades del Barça contra 40 de l’Espanyol. I sobre les targes: 5 a l’Espanyol per 26 faltes comeses. I 2 pel Barça amb només 14 faltes comeses. Com pots dir que t’han “robat” quan només has xutat 5 vegades a portería, mentre el teu rival ho fèia en 31 ocasions? Com pots dir que t’han “robat” quan el teu equipet, amb prou feines, ha tingut la pilota menys d’un terç del partit? En Sánchez Llibre és idiota i encara no se n’ha adonat. Però anem a analitzar-ho. Hi ha hagut 3 jugades, diguem-ne, polèmiques:

1-0: Valdés salta per refusar la pilota. Luis García (aquell que afortunadament juga al futbol… i dic afortunadament perquè, de ben segur, si no fós futbolista es dedicaría al petit furt) li fot un una empenta amb el colze a Valdés mentre aquest era a l’aire i, en conseqüència, Valdés cau. I el tal “Coro”, probablement l’únic de l’espanyol que sap parlar el català, remata a cor que vols. Gol si. Però invàlid també. Qualsevol que no vegi que aquest gol no hauria d’haver pujat al marcador és que no vol veure la realitat. Per tant, doncs, no sé de què es queixa l’imbècil del Sánchez Llibre quan, l’únic gol que han fet pujar al marcador, els l’han regalat.

Expulsió de “Nené”: Li fot un cop de colze a la cara a Sergio Busquets, i el tira al terra. Targeta groga, evidentment. Resulta que era la segona i, per tant, l’expulsa. On és el “robatori”? És que és normal dedicar-se a fotre cops de colze a la cara de l’oponent? Targeta en tota regla. No hi ha discussió possible.

1-2: D’acord que el penalti és, si més no, rigorós. D’acord que en moltes ocasions, aquest tipus de penaltis els àrbitres se’ls mengen. En qualsevol cas, ningú no discuteix que la jugada anti-reglamentària hi és. Per tant, doncs, si tu comets una jugada anti-reglamentària, t’exposes a la sanció, que és el que ha passat. Si tenim en compte que el primer gol te l’han regalat, no és d’extranyar que l’àrbitre compensi pitant un penalti tant rigorós. La diferencia és que així com el gol és il.legal, el penalti no. Per tant, doncs, si a algú li han "robat", ha estat al Barça.

Sobre les targes, a la vista de les faltes comeses per l’espanyol (26) i les comeses pel Barça (14), queda clar que 5 targetes contra 2… doncs home, és proporcionat.

En joc, el Barça ha estat infinitament superior. El Barça ha jugat al futbol, i l’Espanyol no sé exactament què collons hi ha anat a fer, al camp. És que algú pot tenir la barra de dir que l’Espanyol ha jugat bé? Si ha fet pena! S’ha limitat a “posar l’autobús” davant la portería aprofitant que una errada arbitral els donava avantatge… i ja està. No han fet res més. De què es queixen, doncs?

Els fets protagonitzats per la xusma de dalt han estat, simplement, lamentables. En qualsevol cas, les entrades els les ha venut l’Espanyol (el Barça no hi ha tingut res a veure). I la seguretat correspon a l’Espanyol. Si algú ha de respondre per aquests actes, al marge que algún d’aquells desgraciats portés al coll una bufanda del Barça, és l’Espanyol. Al camp del Barça, aquesta xusma fa temps que no hi entra pas. A can Barça tenim criteri, ves. El problema és que a cap d’aquests desgraciats que llancen bengales contra la gent no se’ls ha empresonat mai per intent d’homicidi –és que algú pot referir-se d’una altra manera al fet de llançar una bengala contra un grup de gent?-. Si ho féssin d’una vegada, aquests desgraciats s’ho pensarien més la propera vegada.

El que queda clar és que hi ha una diferencia abismal entre Barça i Espanyol, a tots els nivells. A nivell de jugadors, és evident en vista del futbol d’uns i d’altres. Això sense entrar a valorar l'aspecta quillesc d'un Tamudo o un Luis Garcia enfront de l'aspecte innocent d'un Bojan, un Iniesta o un Messi.
A nivell d’entrenador, no es pot comparar un Guardiola, català i educat, amb un xarnegot de bar com el tal Márquez que, quan en roda de premsa li pregunten pel gol que els han regalat, lluny de reconèixer res salta dient “yer penarti qué, eh? Ejque vas con el barsa o cong quieng vas? Po yatá”. Això és esportivitat, si senyor. Quin desgraciat. Però es clar, per entrenar quillos com en Tamudo o en Luis Garcia què vols? Si al Guardiola ni l’entendrien! Ja m’imagino aquesta colla de quinquis de barriada dient-li “¿qué ha dicho neng?”

A nivell de directives, la diferencia és abismal. L’analfabet aquest d’en Sánchez Llibre declarant que li havien robat el partit (sense haver analitzat el partit per TV ni res). Em sembla que queda tot dit. Que aprengui a parlar, que es culturitzi, i després que fagi declaracions per la tele. De mentre, que vagi a pescar escopinyes i deixi de dir tonteries.

Personalment, però, a aquesta colla d’espanyolistes ressentits i anticatalans el millor que els podia passar era que els fotéssin un gol en temps de descompte. I si el penalti fós inexistent, millor, que fa més ràbia. Que es fotin, i a veure si amb una mica de sort aquest any els tornem a veure a segona. El que no entenc és què espera TV3 a embrutar el seu logo patrocinant la samarreta d’aquest equipet amb aquest estadi plè d’incidents que, lluny de recordar-me “la liga de las estrellas” em recorden quan jo era petit i anàvem a jugar al camp de “Las viviendas del congreso”, “La Verneda” o algún altre d’aquells on sempre acabes amb batalla campal.

En qualsevol cas, VISCA EL BARÇA!

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Home karbeis, apa que no hi ha quillos seguidors del Barça...

Roi ha dit...

A mi una de les coses que m'ha indignat més és que avui al matí, a les notícies del 3/24, no han ni esmentat que en Luis García havia fet falta a Valdés, i per què? doncs perquè els de TV3 tenen por de dir qualsevol cosa que "en contra" de l'Espanyol, fins i tot una cosa tan evident com que el seu gol era il·legal.
Patètic igual que el partit, els Boixos, la seguretat del Lluís Companys, en Sanchez Llibre etc...

Josep ha dit...

Massa futbol i poca glumcida.

Anònim ha dit...

Marta, dona.
Una cosa son els seguidors i l'altra son els jugadors.
Pensa que de seguidors n'hi ha a tot el mon.

Salut

Anònim ha dit...

Sr. Karbeis

Potser m´erro però és dels posts que hi ha menys opinió per part seva. Quan es descriuen les coses i només aportant les dades objectives el resultat és tan aclaparador, no cal dir res més. La diferència va ser abismal i els pericos creuen que una jugada dubtosa al minut 90 és més robatori que tres regals clamorosos a mig partit. En fi, d´on no hi ha no en raja.
Dissabte ens vam despistar i sense xampany, una ampolla de Parxet, oberta abans de l´acabament tot confiant en el triomf final, ens va trure del "apuru"
Vostè sap si cap diari treurà el DVD del partit?

Salutacions,

Japonès de l´Eixample

Anònim ha dit...

Enyorat i benvolgut Karbeis,
Me' n vaig estalviar una de bona. El meu hereu té per millor amic un nano com cal "i" (no pas "però") perico.
Tots dos em van demanar diner d' aquest plàstic per comprar entrades al servicaixa. Per sort quan ja tenien el salvconduït financer vaig preguntar-los amb qui hi anaven...vèies tu, perque la dona em diu que vaig massa esverat per la vida. Em van dir que hi anaven amb no sé quin autocar etc..., la canalla, avui marxa de bosc i es carda en un tumult com nosaltres ens escapoliem de missa per jugar a bales a la plaça.
Fatal!
Per sort els vaig muntar una "farra" a bosc amb pizza, coca-coles i coets "trons" en diuen, jo sempre n' he dits "Maciàs"...si és que a capital no s' hi pot pas anar ni a veure futbol.
Jo encara m' he fet més laportista, i ja n' era molt, i a tota aquesta colla de filibusters del delta del llobregat i del besòs els lligaria una cadeneta al coll amb una creu en forma d' àncora de tamany suficientment generós, i que alimentin, sota l' aigua, la morralla que es foten les seves mares el diumenge per dinar.
Salut!
Cesc.

Anònim ha dit...

Hòstia! Vaig mirar el partit amb tu o què?!

(Tot el que dius... Vès que no sortís també, fil per randa, de boca del Veí dissabte a mitjanit. Ah, però una mica més emprenyat, també t'ho he de dir.)

Anònim ha dit...

El derbi barcelonès que l'Ecspanol hauria de jugar és amb el Barça Atlètic a 2aB.
O com he llegit fa poc, només hauria de jugar amb equips catalans, el que seria resultat de jugar a 3a o encara més avall.

Xavier Pagès ha dit...

això de guanyar als espanyols de barcelona sempre és una bona cosa..!

Anònim ha dit...

per dedicar-se a la política s'ha de ser vanitós o avar. Per ser presi d'un equip de futbol s'ha de ser, a més, més ruc que una sabata. És difícil trobar les tres "qualitats" a la mateixa persona, però no impossible...

Anònim ha dit...

Proposo la dissolució dels Mossos d'Esquadra i la inhabilitació a perpetuïtat del president Laporta.

Viva teletré!

Anònim ha dit...

estaba a punt de tirarme pel balco i et juru, com els qillacus,que pel meu nen i per llegirte a tu, val la pena seguir en aquesta merda de mon.....tarda menys!

Cesc. ha dit...

Collons, benvolgut Karbeis, tens una reentré suau o t' has perdut per Mònaco?
Salut!
Cesc.

Anònim ha dit...

Ei, Karbeis: Celebro llegir-te de nou. Com sempre, brillant. Només discrepo d´una cosa. Dius "últim derby barceloní de la història...". Qui sap si en un futur no ens trobem a primera el Sant Andreu, l´ Europa o el Júpiter, per exemple.

Jesús (Xess) ha dit...

Encara que no sóc seguidor seu... visca el sant Andreu!!*!!

Anònim ha dit...

Gràcies, Jesus, per fer-me Sant en vida!!!!

Karbeis, n'ets testimoni.

Sóc Sant i ara em tocarà fer miracles!!

Visca el Barça i Visca Catalunya!!

Cordialment,
Andreu

Jesús (Xess) ha dit...

Andreu, ja que estàs posat en això dels miracles... ja saps el que tots volem: INDEPENDÈNCIA||*||