dimarts, 27 de maig de 2008

La nit no és el que era

Entenc que fot anys jo era un monstre de la nit. Que fotiem autèntiques barbaritats. Que les nits eren mítiques i, per tant, el llistó havia quedat massa alt. Però cony, d'un temps ençà hem sortit unes quantes vegades de nit i no hi ha manera d'ensapegar-la. El "Luz de Gas" fa por: està envaït per una legió de "lagartas" cinquentones amb escots impossibles que desafien la llei de la gravetat i calbs que amaguen panxa a qui ningú no ha advertit que ja no ténen 16 anys (ni tant sols 40...). No m'atreveixo a pensar què hi deu haver al "Trauma" si el "Luz de Gas" està farcit del que està farcit...

Si en altres temps el "Privat" de Mataró era una garantia (el "Manaus" ja haviem deixat clar que no en un capítol anterior), des que van obrir el Vinicius ha caigut en picat. I tampoc és que el Vinicius sigui el paradigma de res: El Maikelnait prolifera arreu. I la Yessi, inevitablement, també. Podriem dir que la Yessi dels locals mataronins que en altres temps havien tingut un cert nivell són les germanes petites de les Merches que contaminen el Luz de Gas avui en dia.

Amb l'experiència a l'esquena i després d'haver donat als avis l'oportunitat d'exercir d'avis tot fent-se càrrec dels néts ens vam dirigir al "Bocca" de Sant Cugat amb la tan suada promesa de que "està de puta mare tiu". El Bocca és un local nou ubicat en zona industrial. I és que la diferència entre un ajuntament "convergent" com el de Sant Cugat i un altre és que les coses es fan intel.ligentment i les llicències per bars musicals només es dónen a zones on no es pugui molestar als veïns. Així la gent surt tranquila i els veïns dormen. Tant fàcil com sona.
El cas, doncs, és que el tal Bocca té una zona superior on es sopa i una zona inferior on es serveixen copes. Tot correcte si no fós per l'ambient, excessivament pretenciós pel meu gust.
L'experiència m'ha ensenyat a desconfiar d'un local on facilitin un lloc privilegiat a la porta per aparcar-hi el tractor del paleta vingut a més al costat de qualsevol versió de l'Audi TT. Un cotxe que en el 98% dels casos conté un quinqui amb patilles fines i punxegudes que el té assegurat a "línea directa" i baixa del cotxe amb el cap ben alt tot mirant a dreta i esquerra preguntant-se si la gent deu pensar que és un triomfador en comptes d'un quillo de merda que passa quaranta hores setmanals al volant d'una carretilla elèctrica.
Bé, en fi, al que anàvem: al client tipus del Bocca encara no li ha explicat mai ningú que la època de la camisa "Ralph Lauren" com a roba adecuada per sortir de nit va morir amb la Carmina Ordóñez. Més o menys. I així, amb gest altiu i cadena d'or al coll, els contes per dotzenes.
Per acabar-ho d'arrodonir, el gintònic el preparen en copa i tònica Schweppes. Que el màxim exponent en ginebra sigui un acceptablet Bombay Sapphire diu molt del lloc. Però que es prenguin la molèstia de servir-ho en copa ample i me'l combinin amb una tònica Schweppes té delicte. El gintònic de Shcweppes en copa és a les begudes el que el Golf amb tapacubos o el Cayenne finançat al món de l'automoció. Es comença bebent gintònics de Schweppes en copa i s'acaba esdevenint addicte a "Camera cafè".

Amb la cua entre cames vam decidir anar a Barcelona a provar un nou local de nom "Roxy blue". Així pel nom, jo hagués avortat la missió fent bona aquella màxima de "una retirada a temps és una victòria", però anar en grup té aquestes coses. Les característiques del local les callo per vergonya. Menys mal que dirigir-te a un porter de discoteca altiu amb un "disculpe, pero no estoy acostumbrado a tratar con gente como ustet si no es para dar alguna orden" segueix sent infal.lible perquè t'emplacin a abandonar el local...

11 comentaris:

Un indígena ha dit...

Molt bo :-D

Anònim ha dit...

jejeejejej he rigut molt. l'anècdota final és certa?

Anònim ha dit...

acollonant. Els enllaços no tenen desperdici. La Yessi, emperò, es millorable.

Anònim ha dit...

Brutal. Quin riure, joder.

Totalment d'acord, especialment amb el putu Cayenne de merda.

La frase final, de hall of fame. Un cop més.

Hem de fer un gintònic...

Anònim ha dit...

Genial. I sobre cotxes: EL TT és l'únic "depurtiu" que només serveix per aparcar en un passeig marítim, per que de prestacions... res.

Dessmond ha dit...

Trobar-te un Maikelnait ha de ser una experiència crua i difícil de superar. Ara, una Yessi com la que mostres, calladeta, no la pots comparar amb aquest neng. Té una certa gràcia.
Carambes, quin panorama més dur que pintes de la nit. Quin fart de riure!. Sort que t'ho prens com toca. Ho superaràs. Segur.

vilapou ha dit...

Per més que passin els anys i encara que esteu desentrenat, em sembla que deveu fer una mica de por a la nit ;-)

Anònim ha dit...

jo oblido les anècdotes amb molta facilitat però conservo a la ment certes cadenes de conceptes que per algun motiu estan relacionats tot i que no sé el per què; és possible que em tu sàpigues explicar per quin motiu relaciono els conceptes "luz de gas", "karbeis", "David Bisbal" i "pèls de polla"? perquè et juro que no sé perquè ho faig i em te ben encuriosida.

Mikel ha dit...

igual es que simplement ens fem grans... ;-P

Anònim ha dit...

És entendridor veure com passen els anys i la gent (suposadament) d'esquerra, fatxa, retro, pallús, i aspirant al clavell virolat dels Jocs Florats de la Pobla de Mafumet, tot al mateix paquet, no canvia gens.

Surt més sovint, rei. I veuràs com la nit, igual que els dies, continuen exactament allà on eren, ocupats per la mateixa flora i fauna de sempre.

Com a prova, xato, tu mateix.

Anònim ha dit...

Hola Karbeis, ben trobat...
estic esperant que facis un article intel·ligent per poder contestar-te com et mereixes.
De tota manera és interessant el comentari del cayenne. El que no saps és que ara està a la venda perquè la feina ha afluixat i el ram del totxo està fotut
Salut