dijous, 17 de juliol del 2008

En Felip Puig té raó

Però de què collons es queixen? Felip Puig declara ahir que es fot de mal humor veient la lamentable dicció del president Montilla, que destrossa el català. I hi afegeix que “ni llegint és capaç de tenir una mínima dicció decent”. Acaba dient que a cap país del món no passa que el president no sàpiga parlar correctament la llengua.

Que el Joan Ferran, aquesta rata arrossegada, publiqui una entrada al seu bloc fent-se la puta ofesa és normal. Hem de tenir un compte que parlem d’una excrecència deplorable, mediocre i lamentable, que gràcies al carnet del partío ha pogut passar la seva miserable existencia vivint per sobre d’unes possibilitats que el seu talent no li haguéssin permès mai. Per tant, doncs, s’ha d’ofendre.

Que “El Periódico” en fagi editorial és normal: el seu públic (és a dir, aquell que el fulleja mentre és a la sala d’espera de l’hospital, perquè és a sobre la taula i és gratis) parla pitjor que el Montilla. I en Puig és un valor en alça. Els fa por. I per tant, l’han d’atacar amb el que puguin.

El que ja no entenc és què fa el Labordeta català declarant que en Puig s’ha de disculpar per ofendre milers de catalans. No content amb això, va el tiu i diu que “Montilla és un exemple a seguir”. Aquests d’esquerra s’han begut l’enteniment. Anem a veure si ho entenc: que un tiu que porta al país els anys que porta el Montilla no sàpiga parlar català és “un exemple”? Exemple de què? D’integració? Vés a la merda, home.

Els qui han de demanar perdó són aquests milers de persones (el Labordeta diu “de catalans”) que no parlen el català ni que els matin. Si el país depengués d’ells, el català hauria desaparegut fa segles. A sobre els hem de demanar perdó? En Felip Puig té tota la raó del món. El que passa és que en aquest país som tant burros que sempre estem pendents de que no s’emprenyi aquest o s’emprenyi l’altre. Mira, és deplorable que algú amb el català d’en Montilla tingui tant poca vergonya com per presentar-se a president. I que arribi a president, no perquè la gent el voti sinó perquè un partit que ha arreplegat els vots enganyant la gent tot fent-los creure que era independentista, ni t’explico. Ara, el que és de deliri és que algú posi com a “exemple” un tiu que fot 30 o 40 anys que és al país, i que tot i viure del país, és incapaç de parlar correctament l’idioma.

Mira Ridao, serà exemple per tu que deus ser idiota. Quin exemple pot donar Montilla? Si vas a un país que no és el teu, t’hi adaptes. I si no t’agrada el que hi ha, no hi vagis. O és que algú t’ha obligat? Ara, si després de 30 o 40 ets incapaç de parlar bé l’idioma, queda bastant clar el respecte que et mereix la cultura del teu país d’acollida. Per tant, doncs, només faltaría que això no es pogués tranquilament. El català d’en Montilla fa pena. És de vergonya aliena. I la única cosa que demostra és que aquest tiu és un xarnego a qui mai li ha donat la punyetera gana aprendre el nostre idioma. 30 o 40 anys després, a córrer perquè ha okupat la presidencia i queda bé parlar-lo. I els “independentistes” posant-lo d’exemple. Quins nassos.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Alguns el que obliden es que el Montilla, abans de ser president i Ministro de Industria, va ser alcalde de Cornellà durant VINT anys. VINT. I no es va preocupar MAI d'aprendre català.

Aquests son els que parlaven d'higiene democràtica quan governava el iaio.

Quins ous més grans tenen.

El pitjor de tot plegat és que uns governants, quan governen, ho han de fer per a TOTS els ciutadans, no pels seus votants en exclusiva. I d'això se n'obliden. Aquesta gent representarà als barcelonins i al seu extraradi, però no a mi.

M'emprenyaren molt les declaracions del Puigcercós quan digué que "Montilla parla el català que es parla a Catalunya". Ui, ara potser resulta que no sóc català, ves per on.

Papitu ha dit...

Parla sense vergonya, parla en llibertat resava la darrera campanya de la generalitat en favor de l'ús social de la llengua. Doncs justament això és el que fa el president Montilla, essent un exemple per a centenars de milers de ciutadans del nostre país que no tenen el català com a primera llengua. El que fa en Felip Puig és parlar en boca d'ase, ep i en Joan Ferran també.

Karbeis ha dit...

Perdona Papitu, però no estic gens d'acord amb tu. En primer lloc, perquè en Montilla és el president. No un qualsevol: el president. I en segón lloc, perquè si en Montilla hagués parlat sense vergonya, parlat en llibertat tal com dius perquè realment ho creiés, ara no faria la pena que fa ni tindria un català tant lamentable.

Jo em queixo que en Montilla és més fals que un duru sevillanu. Aquest home no porta pas al país quatre dies. Si parla en català és perquè sap que hi ha una sèrie de gent, que frega el borderlinisme, i que el votarà perquè parla en català. Hi ha un nínxol de societat, que és imbècil rematada, que defensarà en Montilla "perquè s'esforça a parlar en català" obviant que s'hi esforça ara que és president. Quan no era president, el català li importava una merda exactament igual que era, però no se n'havia d'amagar.

A veure si us entereu d'una vegada: en Montilla mai ha fet un putu esforç per parlar català. I si el fa ara -tot un detall tenint en compte que és el president de la Generalitat de Catalunya- no és pas perquè hi cregui, sinó per exigències del guió.

És sorprenent com una banda de xarnegos inadaptats de la pitjor espècie com un Bolaño, un Montilla o un Celestino Corbacho ténen la capacitat d'enganyar tanta gent, que encara els defenseu i tot. No es pot comparar el català d'una Manuela de Madre, que el d'una colla de semi-analfabets inadaptats com els altres.

Esforç? L'esforç l'hagués fet abans si realment el fés per convicció. Ara és per obligació. És que no ho veieu? Realment és un exemple que després de tants anys, no sàpiga ni parlar?

Convé no oblidar que ha regalat el país a aquesta xusma: Esquerra. Tinguem-ho present.

Anònim ha dit...

Comença tu a aprendre català:

El Periódico faci una editorial, no fagi.

Tan burro, no tant burro.

I moltes més.

Quina vergonya, amb catalans com tu anem de cul.

Anònim ha dit...

L'Ibarretxe tampoc parla correctament l'euskara, però allà la realitat socio-lingüística és diferent.

El S'aplana tampoc ha parlat mai català, però ell és un colonitzador convençut.

A la República d'Irlanda, el gaèlic irlandès es recitat, més que no pas parlat, per part de la classe política. Però al cap i a la fi ja són independents.

En fi, felicitem al Toni Soler i al Sergi Mas, que tenen un bon filó amb aquest president.

Mikel ha dit...

jo tampoc he tingut mai cap interes en apendre a escriure be el catala i no tinc pas cap complexe.
Les meves campanes a les classes de catala m' han servit per molt mes a la vida ;-PP

Anònim ha dit...

Sr. Anònim: És evident que hi ha faltes d'ortografia. Jo mateixa en faig sovint. Però em sembla que no és aquest el problema, oi? Jo no comparteixo les opinions del Sr. Puig però tampoc les del Sr. Carod (filòleg, ell) i de l'opinió de la banda socialista, i dic opinió perquè parles amb un socialista i pots extrapolar, ah! el pensament únic socialista. Sempre m'he preguntat com s'ho deuen fer. Reben cada matí les consignes del dia? El gurú s'il·lumina i escampa sobre "todo el territorio nacional" les boniques consignes que ens guiaran cap... cap a on? Cap a la mediocritat perquè aquest és l'adjectiu que millor els defineix. Com que no saben fer res per viure necessiten que algú els "col·loqui" a l'administració, ocupant-se d'algun afer tan inútil com ells mateixos. El Sr. Puig ha posat la pota fins al fons, hi ha tant per censurar i s'entreté amb el català montillero i xano-xano, mentre aquí anem tots de Pompeus, aquells del ministerio de economia ens la van foten per l'arc del triomf. "País" que diria aquell...

Anònim ha dit...

pot passar que no s'estigui d'acord amb el què diu en karbeis, llavors les opcions són dues: o callar o raonar perquè no hi estàs d'acord (que jo sàpiga ell encara no s'ha menjat ningú per portar-li la contrària). Però atacar amb l'argument aquest de les faltes d'ortografia a mi em sembla d'una baixesa i d'una pobresa retòrica remarcables.

I que llanci la primera pedra el que segueixi sempre un català normatiu a l'hora d'escriure al seu bloc.

Anònim ha dit...

Bé, el que passa és que en Karbeis, no és president de la Generalitat, ni jo tampoc, el que ens dona més marge per fer faltes d'hortografia.

Jo, si em fan president de la Generalitat, amb el sou que comporta, em comprometo a no fer més faltes d'hortografia, que de parlar-lo, el catalá el parlo força bé.

Anònim ha dit...

Ai, Karbeis, escriu aviat. Que si no, acabo llegint coses rares, com ara això http://ladivina.elleblogs.es

Cucafera ha dit...

Es evident que l'esforç que Montilla va fer per apendre catala, nomes es comparable al teu per coneixer els teus avantpasats. Una altra coseta: Els catalans puristes de la llengua com tu ( i una mica merdosos) son els que mes se'n han fotut, burlat i menyspreat d'aquells que sempre hem dit: got, granera, xalar, pos, aixecar-se etc. perque els vivets com tu deien: vas, escombra, gaudir, doncs i llevar-se.

A mamar la gosa blanca i a fer la ma. Des del vell mig dels (teus)països catalans.

Cucafera ha dit...

home, de faltes en fem tots, jo el primer. Però, ortografia amb "H"?
Nomes es pot entendre com una provocacio.
Als de la Catalunya catalana no us esta be aixo.

Mar ha dit...

ospa, karbeis, quanta polèmica, no? a mi em sembla molt bé el que va dir en felip, i jo encara hagués estat més radical. és intolerable que el president del nostre país es refoti de la llengua d'aquesta manera. estic segura que si haguéssim tingut la sort que la seva família en comptes d'emigrar cap a catalunya ho hagués fet cap a alemanya, aquest home ara parlaria l'alemany perfectament. però com que aquí pot menysprear el coneixement de la llengua oficial i ser president del país alhora, així anem...

Unknown ha dit...

ostres he entrat amb unes gans de llegir a veure com portaves la polèmica d'avui i ens tens del tot oblidats. Ja portes més d'un mes de vacances....... ai senyor!!!! avui el meu blog dedicat a Saura i la baixada de pantalons. www.marroca.blogspot.com

Anònim ha dit...

vull un post, vull un post, vull un post!!!

Cesc. ha dit...

Jo també vull un post, com la Marta.
Salut i independència,
Cesc.

bacus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.